Ιδιωτικά σχολεία στο εξωτερικό

http://www.economist.com/news/britain/21577077-some-englands-best-known-private-schools-are-rushing-set-up-satellites-abroad

Μερικά από τα γνωστότερα σχολεία της Αγγλίας σπεύδουν να ιδρύσουν ιδρύματα-δορυφόρους στο εξωτερικό. Καθώς η κατάσταση στην εσωτερική αγορά εκπαίδευσης δυσχεραίνεται, μερικά αγγλικά ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα επενδύουν στην ίδρυση παραρτημάτων παγκόσμια.

Μέχρι στιγμής από το 1998 έχουν ιδρυθεί τέτοια παραρτήματα σε μέρη όπως στη Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη), στο Πεκίνο, στο Χονγκ Κονγκ και στο Κατάρ, Επίσης από την επόμενη χρονιά θα υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα στα αγγλικά ιδρύματα στη Σανγκάη.

Τα παραρτήματα αυτά προσφέρουν αρκετά πλεονεκτήματα για τα ίδια τα ιδρύματα, αφού κατορθώνουν έτσι να αποκτήσουν επιπλέον έσοδα σε μία εποχή όπου η λιτότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει προκαλέσει πλήγμα και στις εγγραφές φοιτητών στο εσωτερικό της χώρας. Σε μερικές περιπτώσεις αγγλικές οικογένειες στέλνουν τα παιδιά τους στα εν λόγω ιδρύματα. Έτσι επιδιώκουν να αποκτήσουν γνώσεις πάνω σε ξένες γλώσσες, όπως στην περίπτωση των παραρτημάτων της Κίνας.

Οι πρώτες επενδύσεις σε ιδρύματα-δορυφόρους του εξωτερικού ξεκίνησαν κατά τον 19ο αιώνα, σε χώρες όπως την Ελβετία, την Ιαπωνία και την Τουρκία, με κύριο target group τις οικογένειες διπλωματών και επιχειρηματιών που ταξίδευαν. Στην Ινδία η πρακτική αυτή είχε διαφορετικό λόγο, αυτόν της εκπαίδευσης των ντόπιων Ινδών ώστε να φέρονται με αγγλικούς τρόπους.

Η πρακτική αυτή δεν είναι αποκλειστικά μονόδρομη, αλλά είναι αμφίδρομη, αφού υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις επιχειρηματιών από χώρες της Μέσης και Άπω Ανατολής που επενδύουν με αντίστοιχο τρόπο στην εκπαίδευση στην Ευρώπη και τον ευρύτερο δυτικό κόσμο.

Advertisements

About John Galt

Vanguard of Objectivism, Laissez-faire Capitalism, Anarcho Capitalism and pure freedom. I translate libertarian texts to Greek, if you copy them give me some credit. Will not respond to comments at all. Anarcho-Monarchist, Anarcho-Capitalist, Anarcho-Anarchist, Paleo-neo-libertarian. Fascists will be smashed, nationalists will be smashed, communists will be smashed, collectivists will be smashed. nazis will be smashed. Expect NO mercy, we're here and we won't stop until your tyranny is over. Live free or die hard.

Posted on 03/05/2013, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

Αρέσει σε %d bloggers: